یزدفردا -مسعود میر جلیلی :حجتالاسلام و المسلمین "محمدعلی صدوقی" روز پنجشنبه در سومین همایش صادرات غیر نفتی استان یزد با انجام مقایسه صادرات غیر نفتی سه كشور ایران، عربستان و تركیه و پیشرفت روزافزون تركیه در این امر بدون داشتن منابع نفتی، افزود: برای داشتن سهم بیشتر از تجارت جهانی باید قدمهای اساسی برداشت.
نماینده ولیفقیه و امام جمعه یزد گفت: تاكنون شعارهای زیادیدر رابطه باحمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی شنیدهایم اما متاسفانه صنعت با ركود مواجه شده است. و برای رشد صادرات باید از تولید محصولاتی كه مواد اولیه آن در كشور زیاد است بهتر و بیشتر حمایت شود و جشن صادرات ۲۰میلیارد دلاری شش ماه امسال نیز مرهون تلاشها و سیاستهای دولتهای هشتم و نهم بوده كه گامی اساسی برای جهش صادراتی به شمار میرود. امام جمعه یزد همچنین با اشاره به وجود ذخایر عظیم سنگ آهن و ذغال سنگ در استان یزد خاطر نشان كرد: مواد معدنی موجود با قیمتهای پایین تر از نرخ جهانی برای تولید به اصفهان میرود و براساس نرخ بینالمللی نیز به فروش میرسد كه این كاری است برخلاف عدالت و ظلم فاحشی به استان و كارگران آن است همچنین سهم صادرات استان ۱/۵درصد كل صادرات كشور است که با توجه به اینكه چهار درصد صنایع كشور در یزد وجود دارد، این مقدار صادرات رقم خوبی نیست و باید بهتر عمل شود.
محمدرضا بابابی معاون برنامهریزی استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: رشد صادرات یكی از عوامل افزایش تولید و ایجاد اشتغال است كه با مسایل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آمیخته شده است و امنیت اقتصادی و رقابتیشدنكالاها از جمله مباحثی است كه پیش روی صادرات قرار دارد و توجه به آنها كمك زیادی به پایداری امنیت ملی میكند و همچنین اخلاق در تجارت بینالملل معرف هویت، اصالت و فرهنگ ماست و صادركنندگان و بازرگانان به نوعی سفیران كشور تلقی میگردند و اصولاخلاق در تجارت در بیشتر كشورها مدون شده، چرا كه بداخلاقی در صادرات و تجارت آثار زیانباری را به دنبال خواهد داشت.
لیلا باغبان مدیر كل دبیرخانه شورای عالی صادرات با بیان اینكه ما تنها نباید نگاه صرف به تولید داشته باشیم، گفت: تولید با نگاه صادرات میتواند محور توسعه باشد . بیشتر واحدها تولیدات خود را با نگاه داخلی و یا استانی انجام میدهند و این واحدها سرمایهگذاریهای زیادی را برای تولید انجام میدهند كه موجب قیمت تمام شده بالا و بهرهوری پایین میشود همچنین بیشتر واحدهای تولیدی اول تولید میكنند و بعد دنبال مشتری میگردند در حالی كه با بازاریابی و شناخت سلایق و نیاز بازار باید تولید كرد. .
باغبان یادآور شد: در حال حاضر كشورهای چین و ژاپن "مهر و تسبیح" را كه هیچ ارتباطی با آنها ندارد براساس سلیقه ما تولید میكنند.
وی كشور امارات را بزرگترین شریك تجاری ایران ذكر كرد و گفت: این خبر خوبی نیست چرا كه آنها مصرفكننده نهایی نیستند، بلكه محصولات ایرانی از آنجا به سایر كشورهای جهان توزیع میشود و از مزیتهای تجاری خود به خوبی استفاده میكنند.
باغبان سهم صادرات ایران از تجارت جهانی در سال ۲۰۰۶را ۰/۵۳درصد ذكر كرد و گفت: در این زمینه كشور ما رتبه ۳۷جهان را دارد كه با توجه به تواناییها و ظرفیتهای موجود این سهم شایستهكشور ما نیست هر چند كه نسبت به سال ۲۰۰۳این رقم افزایش یافته است.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یزد نیز در این مراسم گفت: باید نگاه مسوولان نگاه تولید و تشویق تولید كننده باشد چرا كه اگر تولید نداشته باشیم صادرات معنا ندارد، درآمد قطع میشود و مالیات هم معنا ندارد. علاوه بر اینكه اشتغال هم كم میشود.
وی با گلایه از برخی مسوولان گفت: متاسفانه برخی از ادارات به صورت خود محور عمل میكنند و فقط اداره و درآمد خود را در نظر میگیرند، نمیدانند كه فشار بر روی صنعتگر و كارخانهدار موجب تعطیلی آن كارخانه، افزایش بیكاری و قطع صادرات، مالیات و درآمدهای دیگر خواهد شد.
وی در مورد مشكلات صنعتگران گفت: در حال حاضر دو مشكل پیشرو داریم. یكی مشكل خارجی است كه به دلیل تحریم بر دوش همه مردم به ویژه صنعتگران و تولیدكنندگان است. اما مردم ایران آنقدر فهمیده هستند كه در مشكلاتی كه استكبار برای آنها فراهم میكند مقاومت میكنند.
دستمالچی با یادآوری شعری از سعدی كه میگوید «همه از دست غیر مینالند؛ سعدی از دست خویشتن فریاد» گفت: برخی ادارات هم در این بحبوحه مشكل آفرینی میكنند كه این مشكل آفرینی هم به زیان مملكت و هم به زیان استان است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یزد بدون نام بردن از اداره یا ارگان خاصی گفت: دولت خدمتگزار سعی دارد مسایل را حل كند اما برخی مسوولان و ادارات فقط اداره و درآمد خودشان را در نظر میگیرند.
وی در مورد طرح مالیات بر ارزش افزوده، گفت: این طرح، طرح مترقی و خیلی خوبی است كه در تمام دنیا پیاده شده است كسی هم با اصل آن مخالف نیست ولی متاسفانه در ایران هنوز ساز و كارهای این طرح آماده نشده است. در حالی كه در كشوری مانند آلمان 4 سال برای پیاده كردن این طرح زمینه سازی شد.
وی خواستار مهیا كردن زمینههای اجرای این طرح قبل از پیاده شدن آن توسط مسوولان شد و گفت: این طرح، طرحی مترقی است اما با وضع فعلی صنعتگران ما قادر به اجرای آن و پرداخت این مالیات نمیباشند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یزد همچنین از تغییرات به وجود آمده در بانك مركزی اظهار خوشبینی كرد و گفت: سه قفله كردن بانك مركزی كارخانجات را در مضیقه قرار داده بود. امیدواریم با تدبیر دولت مشكلات و موانع برطرف شود.
رییس سازمان بازرگانی استان یزد نیز در این مراسم ضمن قرائت پیام سید مسعود میركاظمی وزیر بازرگانی به این همایش با اشاره به تدوین راهبرد توسعه صادرات استان با افق ۱۴۰۴و سند توسعه استان گفت: پذیرش هیاتهایتجاری خارجی، اعزام نمایندگان استان به خارج، برگزاری نمایشگاهها، پیگیری برای راهاندازی پروار چارتر جهت صادرات گل رز، ساخت ایستگاه راه آهن در گمرك و منطقه ویژه اقتصادی از جمله برنامههای مهم در جهت توسعه صادرات استان است.
مهراب اسكندری افزود: پذیرش هیاتهای تجاری از كشورهای عراق، عمان، افغانستان، مجارستان و تاجیكستان، استقرار نماینده استان در دفتر تجاری دبی،اعزام هیات تخصصی بازاریابی كاشی و سرامیك به كشور برزیل، راهاندازی مركز تجاری ایرانیان در مسكو، راه اندازی دفاتر بازرگانی كشورهای خارجی در مركز تجارت بینالمللی استان از دیگر اقدامات این بخش است.
وی پیگیری راهاندازی و تكمیل نمایشگاه بینالمللی استان، پیگیری ساخت پایانه صادرات حمل و نقل كانتینری استان، یخچالدار كردن ۳۰درصد كامیونت های پایانه كانتینری، راهاندازی اتاق مشترك در كشورهای عراق، تاجیكستان، ساحل عاج و غنا، راهاندازی وب سایت ۱۰محصول عمده صادراتی را از دیگر اقدامات توسعه صادرات استان یزد براساس راهبرد تدوین شده ذكر كرد.
در ادامه این همایش شركتهای كاشی كویر، كابلهای مخابراتی شهید قندی، آریا مولیبدن كسری، گوهر سنگ یزد، خشكبار عرب، پرشین حنا، تعاونی كشت و صنعت نماد یزد، بازرگانی طاووس طلایی و سازمان همیاری شهرداریهای استان یزد به عنوان صادركنندگان نمونه استان یزد معرفی شدند
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 23,ژانویه,2025